Rinesa Veliqi , e lindur me 19.10.2004 ne Prishtine , jeton ne Polluzhe komuna Drenas ,vijon mesimet ne gjimnazin “Hamez Jashari” ne Skenderaj vitin e trete, Kryetare e keshillit se nxenesve se shkolles ,perfaqesuese e shkollave te mesme te komunes se Skenderajt ne KNK , njeashtu zv.Koordinatore ne QRPS Qendra Rinore Publike ne Skenderaj , antare ne KLSP Keshilli Lokal per Siguri Publike ne Skenderaj , dhe antare ne keshillin drejtues se RDK Rinia Demokratike e Kosoves dega Skenderaj .